Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За відсутності яких обробних робіт приймають в експлуатацію житлові будинки?

Реклама

Наказом від 11 січня 2014 року № 2 Минрегион затвердив Перелік внутрішніх обробних робіт, без виконання яких можливий прийом в експлуатацію житлових будинків :

1. Обробка і покриття стін, перегородок і стель жител, коридорів в квартирах, кухонь, ванних кімнат і туалетів, інших підсобних приміщень, а також вбудований- прибудованих приміщень клейовими і іншими видами фарб, шпалерами, декоративними плитами, панелями, іншими обробними матеріалами і виробами.

2. Покриття підлог житлових кімнат, коридорів, кухонь, ванних кімнат, туалетів і інших підсобних приміщень, а також вбудовано-прибудованих приміщень паркетом, лінолеумом, облицювальною плиткою, іншими обробними матеріалами і виробами.

3. Установка внутрішніх дверних полотен з коробками, елементів вбудованих шаф і антресолей в приміщеннях квартир і вбудовано-прибудованих приміщеннях.

4. Установка сантехнічного устаткування і приладів (миття, умивальник, унітаз, биде, ванна), сантехнічної арматури (водорозбірні крани, змішувачі), окрім замочних кранів на відгалуженнях від стояків в місцях підключення вказаних приладів, а також приладів обліку води в квартирах і вбудовано-прибудованих приміщеннях.

5. Установка електро- і газових плит, світильників, радио-, телевізійних і телефонних розеток за умови забезпечення нормативних вимог по електробезпеці, пожежної безпеки і техніки безпеки у будівництві.

6. Пристрій внутрішніх перегородок у вбудовано-прибудованих приміщеннях.

7. Обштукатурювання внутрішніх поверхонь стін і стель вбудовано-прибудованих приміщень, окрім заповнення швів.

8. Пристрій внутрішніх систем електроустаткування і газопостачання вбудовано-прибудованих приміщень.

Встановлено, що внутрішні обробні роботи, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію житлових будинків, вказуються в проектній документації (окрім квартир, побудованих за засоби державного і місцевих бюджетів для інвалідів, учасників Великої Вітчизняної війни, багатодітних сімей, чорнобильців і інших соціально незахищених верств населення, в яких внутрішні обробні роботи виконуються в повному об'ємі).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини