Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відміна реєстрації декларацій про початок виконання будівельних робіт неможлива за заявою замовника

Реклама

У листі від 22 січня 2014 року № 40-12-226 Госархстройинспекция роз'яснила, що з моменту отримання замовником права на виконання будівельних праць до припинення такого права, об'єкт знаходиться у стадії будівництва і є підконтрольним.

Роз'яснено, що згідно Положенню про порядок консервації і розконсервації об'єктів будівництва консервації підлягають об'єкти (будови), будівництво і введення в дію яких не забезпечене фінансуванням або технічний рівень яких не відповідає сучасним вимогам.

Положення є обов'язковим для використання під час проведення консервації і розконсервації об'єктів (будов), будівництво яких здійснюється із залученням державних і змішаних інвестицій, і носить рекомендаційний характер для об'єктів (будов), будівництво яких здійснюється за рахунок інших джерел фінансування.

Після закінчення робіт по консервації об'єкту замовник зобов'язаний здати інспекції дозвіл на виконання будівельних робіт і розпорядливий документ про консервацію об'єкту. Після прийняття розпорядливого документу об розконсервації і відновлення будівництва замовник отримує в інспекції дозвіл на відновлення будівництва.

Також вказано, що інспекція має право відміняти реєстрацію повідомлення або декларації у разі виявлення факту надання недостовірних даних, приведених в присланому повідомленні або зареєстрованій декларації, які є основою вважати об'єкт самовільним будівництвом, особливо якщо він побудований або будується на земельній ділянці, не відведеній для цієї мети, або без відповідного документу, який надає право виконувати будівельні роботи, або належним чином затвердженого проекту або будівельного паспорта. Отже, відміна реєстрації декларацій про початок виконання будівельних робіт за заявою замовника законодавством не передбачена і вирішення цього питання можливе тільки за рішенням суду.

Також читайте: Коли об'єкт строительтва підлягає державному архітектурно-будівельному контролю?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини