Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович затвердив Арбузова як в.о. Прем'єр-міністра

6 лютого 2014, 09:12
119
1
Реклама

Президент України своїм Указом від 5.02.2013 № 55/2014 доручив першому віце-прем'єр-міністрові України Сергію Арбузову виконувати обов'язки Прем'єр-міністра.

Крім того, цим документом Віктор Янукович відмінив пункти 1, 3 і 4 параграфи 10 розділу 2 Регламенту КМУ:

- пункт 1 передбачав, що, у разі відсутності Прем'єр-міністра у зв'язку з відпусткою, зарубіжним відрядженням або хворобою - його повноваження виконує перший віце-прем'єр-міністр або віце-прем'єр-міністр;

- пункт 3 передбачав, що перший віце-прем'єр-міністр або віце-прем'єр-міністр у разі відсутності Прем'єр-міністра виконує його повноваження, передбачені пунктами 1, 8-10 частин першої статті 42 Закону про Кабмін. Перший віце-прем'єр-міністр у разі відсутності Прем'єр-міністра виконує його повноваження, передбачені пунктами 4 і 5 частин першої статті 42 Закони про Кабмін;

- згідно з пунктом 4 передбачалося, що у разі відсутності Прем'єр-міністра з причин, вказаних в пункті 1 цього параграфа, рішення відносно визначення концептуальних основ реалізації державної політики і з інших питань, які мають важливе громадське значення, Кабінетом міністрів не приймаються.

Указ набуває чинності з дня його публікації.

Нагадаємо, 28 січня 2014 року Прем'єр-міністр України Микола Азаров написав заява про відставку, того ж дня Віктор Янукович її прийняв. Незабаром Микола Азаров представив Сергія Арбузова як в.о. Прем'єр-міністра, що викликало активне обговорення правомірності таких дій, детальніше: Правова довідка: чи може Прем'єр у відставці передати свої повноваження?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини