Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На порядку денному : правові підсумки 5 лютого і анонси на сьогодні

6 лютого 2014, 08:00
116
0
Реклама

Учора ряд ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що скандальні норми законів, прийнятих 16 січняпродовжують діяти. На підтримку цієї думки наводився той факт, що у базі законодавства на сайті Верховної Ради України з текстів нормативно-правових актів не прибрані зміни. Проте аналітики компанії ЛІГА :ЗАКОН, а пізніше і сам Мінюст спростували цю інформацію. Дійсно, у базі законодавства на сайті ВР були не повністю відбиті необхідні зміни. Але це лише означало, що робота над внесенням змін на сайті парламенту не була закінчена. В той же час, у системах ЛІГА :ЗАКОН ще за станом на 2 лютого усі зміни були відображені коректно.

Порадували також новини системи українського правосуддя. Так, 10 січня 2014 року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив виробництво в справі №826/19441/13-а по позову про визнання незаконним і відміні постанови Нацбанку від 6 червня 2013 року № 210, що встановлює граничну суму готівкових розрахунків. Попереднє судове засідання призначене на 6 лютого 2014 року в 11:00. Засідання відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Командарма Каменева 8, корпус 1, зал судового засідання № 65. Відмітимо, що до позовних вимог можуть приєднатися усі охочі.

У свою чергу, слідчим суддям нагадали, що деякі визначення не можна включати в Реєстр судових рішень. Голова Ради суддів загальних судів Інна Отрош звернулася до голів апеляційних і місцевих загальних судів з приводу розміщення судових рішень в Єдиному державному реєстрі судових рішень. У Раді стурбовані випадками цитування в ЗМІ змісту визначень, постановлених слідчими суддями на стадії досудового розслідування. У зв'язку з цим був проведений вибірковий аналіз змісту визначеньрозглянутих в порядку карного виробництва і внесених в Реєстр з 26.12.2013 р. по 28.01.2014 р. з можливістю цілодобового доступу на офіційній веб-порталі судової влади шляхом пошуку, перегляду, копіювання і розпечатування судових рішень або їх частин.

Не забувайте також про нормативні новинки систем ЛІГА :ЗАКОН: Укргосреестр роз'яснив нововведення в проведенні реєстрації права власності з видачею посвідчення на об'єкт нерухомого майна державної і комунальної власності. Відповідно до Порядком державній реєстрації прав на нерухоме майно і їх обтяжили реєстрація права власності на об'єкт нерухомості державної або комунальної власності, будівництво якого завершене і право власності на який не зареєстроване до 1 січня 2013 року, робиться незалежно від наявності документів, що засвідчують речове право на земельну ділянку, і проведення держреєстрації такого права. Про це йде мова в листі Укргосреестра від 16 січня 2014 року № 700/05-15-14.

Анонс:

Нагадаємо, що сьогодні, 6 лютого 2014 року в готелі "Русь" пройде конференція "КСО практики в Україні 2013" і виставка соціальних і екологічних проектів CSR MarketPlace. У рамках заходу відбудеться церемонія нагородження Pro Bono Awards 2013, організатором якої виступає ЮРЛИГА, компанія "ЛІГА: ЗАКОН" спільно з Центром "Розвиток корпоративної соціальної відповідальності в Україні".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини