Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До Президента не пустять з мобільним і камерою

Реклама

Наказом від 23 січня 2014 року № 35/ДСК Управління державної охорони затвердило Порядок відвідування посадовими і службовими особами, громадянами України, іноземцями і особами без громадянства місць постійного і тимчасового перебування Президента.

Відповідно до Порядку забороняється прохід до місць тимчасового перебування Президента з:

- зброєю, боєприпасами, вибуховими речовинами і пристроями;

- отруйними, радіаційними і легкозаймистими речовинами;

- спеціальними засобами і іншими небезпечними для життя і здоров'я предметами (колюще-режущими та ін.) і речовинами, які можуть бути використані для здійснення диверсій і терористичного акту, посягання на честь і гідність посадовців, відносно яких здійснюється державна охорона, виклику масових заходів, що порушують громадський порядок і можуть привести до непередбачуваних наслідків;

- речами, які викликають підозру;

- мобільними телефонами;

- приемо-передающими, аудіо- і відеозаписуючими пристроями.

Виняток становлять військовослужбовці УДО і особи, що беруть участь в проведенні охоронних заходів, а також осіб, яким цей дозвіл наданий УДО.

У місцях постійного перебування Президента встановлюються пости охорони. Контроль на безпеку усіх без виключення громадян вводиться у разі встановлення спеціального режиму при:

- наявній інформації про можливість здійснення диверсійної дії або терористичного акту;
- наявній інформації про загрозу життя і здоров'ю посадовців, відносно яких здійснюється державна охорона;
- масових порушень громадського порядку;
- на період введення надзвичайного і військового стану.

До безпосереднього місця роботи Президента можна пройти по замовленими пропускам або по заздалегідь погоджених списках за умови проходження контролю на безпеку. Ніхто, окрім военослужащих УДО і осіб, вказаних в пункті 3.2 Порядку (для службового користування), не може пройти з мобільними телефонами, приемо-передающими, аудіо- і відеозаписуючими пристроями.

На час перебування учасників заходів в місцях, де знаходиться Президент, їх мобільні телефони, приемо-передающие, аудіо- і відеозаписуючого пристрою, портфелі, валізи, ручна поклажа і тому подібне здаються на тимчасове зберігання військовослужбовцеві УГО, який проводить контроль на безпеку на вході в зали державних заходів.

Дозвіл на прохід в місце тимчасового перебування Президента надається по списках, наданих уповноваженими особами Адміністрації Президента і погодженими з УДО і керівниками держорганів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій. Телефони, камери, портфелі і тому подібне також здаються на тимчасове зберігання.

Відвідування місць тимчасового перебування Президента представниками ЗМІзокрема з кино-, фото-, аудио-и відеотехнікою, здійснюється по письмовому замовленню з пред'явленням на постах охорони документів, що засвідчують особу, і із здійсненням заходів по контролю на безпеку, а також по списках, наданих організаторами заходу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини