Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд може відмінити обмеження готівкових розрахунків

Реклама

10 січня 2014 року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив виробництво в справі 826/19441/13-а по позову про визнання незаконним і відміні постанови Нацбанку від 6 червня 2013 року № 210що встановлює граничну суму готівкових розрахунків.

Попереднє судове засідання призначене на 6 лютого 2014 року в 11:00. Засідання відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Командарма Каменева 8, корпус 1, зал судового засідання № 65. Справу розглядає суддя Юлія Шрамко.

Відмітимо, що до позовних вимог можуть приєднатися усі охочі.

Нагадаємо, згідно оспорюваній постанові гранична сума готівкових розрахунків протягом одного дня між підприємствами (підприємцями) складає 10 000 грн., готівкові розрахунки між фізособою і підприємством (підприємцем) за товари (роботи, послуги) не повинні перевищувати 150 000 грн. Крім того, фізособи між собою по договорах купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, можуть розраховуватися готівкою в розмірі не більше 150 000 грн. Фізособи мають право здійснювати розрахунки на суму, що перевищує 150 000 грн., шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок, внесення і перерахування коштів на поточний рахунок, у тому числі на депозит нотаріус, на окремий поточний рахунок в національний валюта.

Також читайте: Нацбанк розповів про безготівкові розрахунки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини