Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На порядку денному : правові підсумки 4 лютого і анонси на сьогодні

5 лютого 2014, 08:30
110
0
Реклама

Цікава новина прийшла з Асоціації адвокатів України, яка оголосила про свій новий проект, - "Конкурс на кращу адвокатську мову". Мова повинна відповідати вимогам Положення про конкурс на кращу адвокатську мову і відправлена на e - mail: promova@uaa.org.ua. Зокрема, до мови мають бути надані дані про справу, по якій готувалася мова, фото автора мови; контактна інформація автора : індекс, адреса, телефон, е-mail, копія свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю. Автори трьох кращих розмов отримають грошові премії.

Учора поповнилися цілим рядом нових корисних документів системи ЛІГА :ЗАКОН. Зокрема, став доступний затверджений Миндоходов Порядок стягування плати за виконання митних формальностей поза місцем розташування органів або поза робочим часом, встановленим для них. Порядок регулює питання прийняття органами прибутків і зборів рішень на підставі письмового звернення декларанта або уповноваженого ним особи про виконання митних формальностей органами прибутків і зборів поза місцем розташування цих органів або поза робочим часом, встановленим для них, а також нарахуванням і внесенням плати за виконання митних формальностей цими органами.

Набула чинності постанова Національного банку України № 33 від 27 січня 2014 року. Цим актом НБУ продовжив призупинення дії обмеження на розмір кредитів рефінансування для банків до 1 березня 2014 року.

Нагадаємо, НБУ своєю постановою № 259 від 30 квітня 2009 року закріпив вимогу, що об'єм наданих ним кредитів рефінансування (окрім кредиту овернайт) і засобів по операціях прямого РЕПО, у тому числі з урахуванням представленої заявки, не повинен перевищувати 50 % розміру регулятивного капіталу банку, розрахованого за даними балансу на останню звітну дату. Суть цього обмеження полягає в тому, що НБУ не повинен брати на себе риски можливого банкрутства банку і неможливості повернути надане йому рефінансування.

Не обійшлося цього дня і без новин про законопроектной роботу уряду. Минсоцполитики опублікувало проект наказу "Про затвердження Порядку стимулювання діяльності працедавців, спрямованої на створення нових робочих місць і працевлаштування безробітних". Порядок визначає механізм стимулювання діяльності працедавців, спрямованої на створення нових робочих місць і працевлаштування безробітних, які реалізуються відповідно до ст. 24 Закони "Про зайнятість населення".

Анонс:

На 5 лютого у бізнес-центрі "ЛІГА" з 10 до 17-00 запланований практикум на тему: "Повернення боргів : юридичні методи стягнення проблемної заборгованості, неколекторний підхід". Учасникам практикуму рекомендується заздалегідь направити організаторові перелік питань, що цікавлять, і тим. Питання, що представляють інтерес для широкої аудиторії, будуть включені в програму практикуму. З вузькопрофільних питань учасникам буде надана індивідуальна консультація.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини