Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ряду чиновників і їх близьким можуть заборонити відкривати рахунки в іноземних банках

4 лютого 2014, 13:11
230
5
Реклама

Народний депутат Андрій Павлівський законопроектом № 4066 пропонує внести зміни до Закону "Про основи запобігання і протидії корупції", зокрема, доповнивши його другий розділ ст. 6-1 "Обмеження по володінню фінансовими активами і нерухомістю за межами території України".

Проектом пропонується заборонити ряду вищих держслужбовців відкривати і мати поточні і вкладні (депозитні) рахунки, зберігати фінансові активи в іноземних банках, і мати цінні папери іноземних емітентів, а також придбання або володіння нерухомістю за межами території України.

Ця заборона торкається: Президента України, голів ВР і ВР АРК, Прем'єр-міністра і голови Ради міністрів АРК, держслужбовців, що обіймають посади, віднесені до I і II категорії, окрім працівників дипломатичної служби; народних депутатів; голови НБУ, голови Рахункової палати, Омбудсмана; голів обласних і районних в містах рад, сільських, селищних, міських голів і їх заступників; суддів КСУ, ВСУ, вищих спеціалізованих судів, голови і членів ВККС, членів УСЮ; голови і членів ЦВК; керівного складу Збройних Сил України і інших військових формувань; облич начальницького складу ОВДдержавної карно-старанної служби, держспецзв'язку, податковій міліціїорганів і підрозділів цивільного захисту; посадових і службових осіб органів прокуратуриСБУ; державних нотаріусів.

Крім того, ця заборона торкається і близьких осіб, вказаних вище.

За володіння фінансовими активами і нерухомістю за межами території України депутат хоче передбачити адміністративну відповідальність (доповнення до ст. 172-4 КоАП). Так, подібні дії загрожують штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян з конфіскацією отриманого доходу від такої діяльності або таких активів і нерухомого майна за межами території України.

Обличчя, які притягали до відповідальності за порушення передбачені ст. 6-1, підлягають звільненню в 3-дневныый термін з урахуванням особливостей, визначених Конституцією і законами України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини