Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Деревянко і Ляшко пропонують звільнити суддів КСУ, що присвоїли повноваження ВР

4 лютого 2014, 10:03
188
1
Реклама

Народні депутати Юрій Деревянко і Олег Ляшко 3 лютого зареєстрували проекти постанов ВР відносно звільнення суддів Конституційного Суду України - № 4076 і 4076-1 відповідно.

Обидва проекти пов'язано з рішенням КСУ № 20-рп/2010 у справі за конституційним уявленням 252 народних депутатів України відносно відповідності Конституції України Закону "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 роки № 2222 - IV.

Депутати пропонують звільнити за порушення присяги наступних суддів КСУ :

1) Головина Анатолія Сергійовича;

2) Колос Михайла Івановича;

3) Маркуш Марію Андріївну;

4) Овчаренко В'ячеслава Андрійовича;

5) Стецюк Петра Богдановича;

6) Пасенюк Олександра Михайловича (цю кандидатуру пропонує тільки Ю. Деревянко).

Також О. Ляшко пропонує рекомендувати Президентові України невідкладно видати і оприлюднити Указ про звільнення Стрижак Андрія Андрійовича (р. 21.11.1947 р.) з посади судді КСУ, у зв'язку з досягнення цим суддею 65-річного віку.

У свою чергу Ю. Деревянко пропонує Президентові України звільнити за порушення присяги суддів КСУ, які були призначені Президентом, і відповідно до Конституції України в триденний термін призначити нових суддів КСУ.

Відповідно до Ради суддів України в той же 3-денний термін пропонується скликати позачерговий з'їзд суддів України, на якому розглянути питання звільнення за порушення присяги суддів КСУ, які були призначені з'їздом суддів України, і відповідно до Конституції України призначити нових суддів КСУ.

У свою чергу згідно з проектом № 4076 Комітет ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією в 3-денний термін повинен зокрема підготувати законодавчі пропозиції по деполітизуванню Конституційного Суду України, щорічної ротації Голови КСУ, відміни необгрунтованого матеріально-технічного забезпечення КСУ, твердження Законом України Регламенту Конституційного Суду України і тому подібне

Крім того, передбачено необхідність звернення заступника спікера Р. Кошулинского до Генпрокурора з приводу збудження карних виробництв по перевірці наявності ознак карних злочинів, передбачених УК в діях суддів КСУ при прийнятті ними рішення від 30 вересня 2010 р. N 20-рп/2010.

Також нагадаємо, 29 січня був зареєстрований проект постанови ВР про утворення Тимчасової спеціальної комісії ВР з питань підготовки і узгодження законопроекту про внесення змін до Конституції України відносно повернення до парламентської -президентской форми правління (№ 4054). Згідно з проектом Комісія до 1 березня повинна надати відповідний проект змін в Конституцію.

У зв'язку з цим також нагадаємо, що у ВР зареєстровані законопроекти відносно повноважень КСУдетальніше про яких читайте в матеріалах ЮРЛИГИ : Конституційному Суду дозволять переглядати власні рішення?, КСУ не повинен приймати рішення про повернення до попередньої редакції Конституції,- проект.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини