Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На порядку денному : правові підсумки 3 лютого і анонси на сьогодні

4 лютого 2014, 08:30
158
0
Реклама

Учора вступив в силу Закон, що скорочує кількість документів для отримання держдопомоги при народженні дитини. Для призначення допомоги при народженні дитини у орган праці і соціального захисту населення за умови пред'явлення паспорта або іншого документу, що засвідчує особу, і свідчення про народження дитини подається заява одного з батьків (опікуна), з яким проживає дитина.

Орган праці і соціального захисту населення за місцем проживання одного з батьків (опікуна), з яким проживає дитина, або по місцю народження дитини після звернення одного з батьків (опікуна) за призначенням посібника при народженні дитини :

- самостійно отримує від органів держвлади, органів місцевого самоврядування, установ, з держреєстрів і в порядку обміну інформацією усі необхідні відомості для призначення такої допомоги;

- направляє центральному органу виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері реєстрації фізичних осіб, дані для реєстрації місця проживання дитини, яке відмітило особу, що звернулася по допомогу.

Пізніше, з 12 лютого у Україні скоротиться перелік документів, які необхідно надавати громадянинові для реєстрації новостроя. Така норма передбачена новим правилам реєстрації нерухомості.
Тобто, якщо раніше людині як інвесторові житлового будівництва потрібно було принести повний пакет документів на увесь будинок і потім вже тільки на свою квартиру, то тепер забудовник надаватиме реєстраційній службі увесь пакет, а громадянин як власник підтверджуватиме право власності на цю конкретну нерухомість.

Окрім цього Міністерство прибутків і зборів нагадало про набуття чинності з 14 січня Пояснень до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.

В той же час Миндоходов повідомило, що класифікація товарів для митних цілей, зокрема ухвалення рішень про класифікацію товарів, здійснюється відповідно до положень УКТЗЕД, яка базується на Гармонізованій системі опису і кодування товарів 2012 року і є товарною номенклатурою Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про Митний тариф України", який набув чинності з 1 січня 2014 р., незалежно від наявності або відсутності пояснень до УКТЗЕД.

Анонс:

Нагадаємо, що сьогодні уся увага преси буде прикована до роботи парламенту. Саме на 4 лютого заплановано відкриття четвертої сесії Верховної Ради України 7-го скликання.

Окрім цього, цього дня рекомендуємо Вам відвідати практикум на тему "Тактика і практика захисту підприємства при перевірках усіх рівнів в 2014 р. Мистецтво оборони і підготовки персоналу до візиту правоохоронних і контролюючих органів". Практичний семінар відбудеться у бізнес-центрі "ЛІГА" з 10 до 17-00. Доповідачами виступлять Денис Овчаров і Андрій Фомичев, фахівці ЮФ "Юскутум".

Деталі:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини