Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ не повинен приймати рішення про повернення до попередньої редакції Конституції,- проект

3 лютого 2014, 17:13
156
0
Реклама

Народний депутат від В "Батькивщина" Павло Петренко зареєстрував законопроект № 4074 відносно особливостей відновлення дії попередньої редакції норм Конституції України у разі визнання неконституційним закону України про внесення змін до Конституції України.

Нагадаємо, що в цілях повернення до Конституції 2004 р. С. Мищенко запропонував дозволити КСУ переглядати свої власні рішення.

Так, пропонується доповнити ст. 73 Закони про КСУ частиною четвертої відповідно до якої якщо закон України про внесення змін до Конституції України або його окремих положень визнані такими, що не відповідають Конституції України (неконституційними), відновлення дії попередньої редакції норм Конституції Україниякі були змінені, доповнені або виключені на підставі цього закону, здійснюється за процедурою внесення змін до Конституції України відповідно до Розділу XIII Конституції України.

Депутат вважає, що Конституційний Суд України, підкресливши в рішенні № 20-рп/2010 о "відновленні дії попередньої редакції норм Конституції України, які були змінені, доповнені і виключені законом № 2222" фактично здійснив перегляд існуючих конституційних норм, чим прямо присвоїв повноваження ВР в державі, що суперечить ч. 2 статті 19 Конституції України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини