Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблений порядок укладення контракту з керівником медустанови

3 лютого 2014, 16:01
379
0
Реклама

Мінохоронздоров'я розроблений проект постанови Кабміну "Про затвердження Порядку укладення контракту з керівником державної, комунальної установи охорони здоров'я і Типової форми контракту з керівником державної, комунальної установи охорони" здоров'я.

Нагадаємо, в листопаді 2013 р. ВР ухвалила Законщо встановлює, що керівники державних, комунальних установ охорони здоров'я призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком від 3 до 5 років.

Контракт з керівником відповідної установи охорони здоров'я полягає керівником органу, до сфери управління якого він належить. Також контракт полягає або переукладається з керівником установи охорони здоров'я, раніше призначеним на посаду. У разі відмови органу управління укласти контракт з керівником установи, трудовий договір розривається на підставі п. 2 ст. 36 Кодексу законів про працю України (закінчення терміну).

Згідно порядку контракт є основою для видання наказу (розпорядження) про призначення керівника на посаду з дня, встановленого за угодою сторін в контракті.

У контракті передбачаються терміни його дії, вимоги до збереження державного або комунального майна, права, обов'язки і відповідальність сторін (у тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення і організації праці (виконання робіт), умови розірвання контракту, соціально-побутові і інші умови, необхідні для виконання перейнятих на себе зобов'язань, включаючи обов'язкове підвищення кваліфікації або перепідготовку впродовж терміну дії контракту (але не рідше за один раз в 5 років).

Контракт з керівником установи охорони здоров'я може бути розірваний по підставах, встановлених чинним законодавством, а також передбачених в контракті. Зокрема, в типовій формі контракті передбачені наступні підстави для розірвання контракту за ініціативою органу управління майному т. ч. за пропозицією місцевого органу виконавчої влади, до закінчення терміну його дії у випадку:

- систематичного невиконання керівником без поважних причин умов і обов'язків визначених контрактом;

- одноразового грубого порушення керівником законодавства або обов'язків, передбачених контрактом, внаслідок чого для установи настали значні негативні наслідки (збитків, що зазнали, виплачені штрафи і тому подібне );

- невиконання установою зобов'язань перед бюджетом і ПФУ по сплаті податків, зборів і обов'язкових платежів, а також невиконання установою зобов'язань по виплаті зарплати працівникам або недотримання графіку погашення заборгованості по зарплаті;

- непредставлення або несвоєчасного представлення в орган управління на затвердження кошторису, плану асигнувань загального фонду бюджету установи і штатного розкладу;

- порушення керівником законодавства про працю в установі, ін.

За 2 місяці до закінчення терміну дії контракту він може бути за угодою сторін продовжений або ув'язнений на новий або інший термін.

Проект був опублікований 17 січня 2014 р. Пропозиції до проекту можна присилати упродовж місяця.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини