Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Омбудсман схвалила умови "амністії" майдановцев

30 січня 2014, 16:25
125
0
Реклама

Ухвалений учора Закон "Про усунення негативних наслідків і недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зборів" може стати тим політичним компромісомякий, з одного боку, забезпечить можливість подальшої реалізації конституційного права на мирні збори і усуне негативні наслідки для осіб, які брали активну участь в масових акціях, а з іншої - дасть можливість для належного функціонування державних органів. Така думка омбудсмана Валерії Лутковской.

"Зрозуміло, що в складній ситуації, яка склалася сьогодні в Україні, не може бути простих рішень. Проте пошук компромісу - це європейський шлях виходу з будь-якої кризової ситуації як в громадській, так і в політичній сфері. Компроміс - це завжди перемога усіх сторін на непростому шляху взаємних поступок заради збереження світу, життя і здоров'я людей", - говориться в обнародуваному повідомленні Уповноваженого.

Омбудсман сподівається, що цей Закон дозволить зняти громадську напруженість, яка привела до людських жертв.

Джерело: прес-служба Уповноваженого.

В той же час, українські правозахисники висловилися категорично проти Закону. На їх думку, держава використовує інститут заручників як інструмент впливу на ситуацію. Детальніше: Правозахисники розкритикували "Закон про заручників".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини