Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регіонали знову пропонують ввести автоматичну фіксацію порушень ПДД

30 січня 2014, 13:19
152
2
Реклама

Депутати-регіонали В. Пилипенко і В. Писаренко знову пропонують ввести автоматичну фіксацію порушень деяких Правил дорожнього руху, зареєструвавши учора, 29 січня, законопроект № 4046.

Нагадаємо, аналогічні норми вже встигли стати Законом № 723 - VII, але 28 січня ВР проголосувала за відміну цього Закону і ще 8 нормативних актів. На даний момент Закон про відміну усіх 9 законів (проект № 4007у) підписав голова ВР В. Рибалка.

Пропонується ввести автоматичну фото- і відеофіксацію наступних правопорушень :

- перевищення обмежень швидкості руху;

- проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху;

- порушення встановленого для ТС заборони рухатися по тротуарах або пішохідних доріжках;

- виїзд на смугу зустрічного руху;

- порушення правил руху через залізничні переїзди.

У разі фото- і відеофіксації одного з вказаних правопорушень посадовець ДАІ на підставі даних автоматизованої інформаційної системи встановлює особуна яке зареєстроване відповідне ТС. Ця особа в течію 10 днів з дня отримання постанови повинно заплатити штраф або оскаржити постанову в суді (довести, що ТС або його номерний знак вибув з його володіння в результаті протиправних дій інших осіб, або у момент здійснення правопорушення за кермом була інша людина).

За админправонарушения, зафіксовані в автоматичному режимі, може бути накладено адміністративне стягнення тільки у вигляді штрафу. При цьому накладається мінімальний розмір штрафу, передбачений КоАП за здійснення відповідного правопорушення. Крім того, якщо особа сплачує вказаний штраф впродовж 5 днів з дня отримання постанови про накладення штрафу, його мінімальний розмір зменшується удвічі, тобто постанова вважається виконаною у разі оплати 50 % розміру штрафу.

Також не залишає надій на прийняття скасованих норм о "іноземних агентах" і В. Колесниченко.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини