Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди студентові можна поскаржитися на тиск за участь в акціях протесту?

Реклама

Наказом від 27 грудня 2013 року № 1849 Міносвіти затвердило Порядок розгляду скарг спільною комісією Міносвіти, МВС, Мінюсту і представників студентського самоврядування по розгляду звернень студентів відносно здійснення на них тиски за участь в акціях протесту.

Спільна комісія утворена наказом Міносвіти від 13 грудня 2013 року № 1767 у виконання доручення Першого віце-прем'єр-міністра від 9 грудня 2013 року № 48278/0/1-13. Комісія уповноважена:

- розглядати звернення студентів про здійснення на них тиски за участь в акціях протесту, а також відповідні повідомлення на "гарячі" телефонні лінії при міністерствах;

- здійснювати щоденний моніторинг таких звернень і повідомлень, організовувати перевірку фактів, викладених в них;

- при виявленні порушень негайно вживати заходи по їх усуненню.

Комісія повинна щодня інформувати Міносвіти про виконання своїх функцій.

Завданнями Комісії являється розгляд звернень, скарг і повідомлень, у тому числі на "гарячі" телефонні лінії при Міносвіти, МВС, Мінюсті про здійснення тиску на студентів за участь в акціях протесту. У разі виявлення таких фактів з боку керівництва і / або викладачів вищих учбових закладів відносно студентів і / або необ'єктивного оцінювання їх знань Комісія вживає заходи по їх усуненню.

До скарги можуть додаватися документальні докази викладеної в скарзі інформації (оригінали або копії). Якщо в скарзі викладені два або більше за випадки по здійсненню тиску на студентів з боку керівництва і викладачів вищих учбових закладів і / або необ'єктивного оцінювання їх знаньКомісія повинна вжити заходи по їх усуненню і рекомендувати Державній інспекції учбових закладів здійснити перевірку таких внз.

З метою попередження виникнення ситуацій по здійсненню тиску на студентів за участь в акціях протесту Комісія зі свого рішення може звертатися до Державної інспекції учбових закладів для перевірки ситуації, що склалася у внз.

Скликання і проведення засідань Комісій здійснюються у міру вступу скарг.

На засідання Комісії з розгляду скарги обов'язково запрошуються особа, що подала скаргу, внз і інших зацікавлених осіб. Неприбуття на засідання не перешкоджає розгляду скарги.

Відмітимо, що до складу комісії входить координатор Студентської ради м. Києва Артем Никифоров.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини