Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перелік видів госпдіяльності, що підлягає ліцензуванню, хочуть скоротити

29 січня 2014, 15:33
246
0
Реклама

Мінекономрозвитку опублікувало законопроект відносно скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню.

З ч. 3 ст. 9 Закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"якою визначені, які види госпдіяльності підлягають ліцензуванню згідно з цим Законом, пропонується виключити наступні позиції:

- п. 11: впровадження, ввезення, вивезення голографічних захисних елементів;

- п. 27: збір, первинна обробка відходів і ломи дорогоцінних металів і коштовних каменів, коштовних каменів органогенної освіти, напівкоштовних каменів;

- п. 35: митна брокерська діяльність;

- п.40: діяльність, пов'язана з наданням послуг стрільбищами невоєнного призначення і функціонуванням мисливських стендів;

- п. 44: генетично-інженерна діяльність в замкнутій системі.

Крім того, в іншій редакції пропонується викласти п.3 ч. 3 ст. 9 Закону, а саме: "виробництво особливо небезпечних хімічних речовин, операції у сфері поводження з небезпечними відходами". Зараз згідно п.3 ч.3 ст. 9 Закону ліцензуванню підлягає виробництво особливо небезпечних хімічних речовин, операції у сфері поводження з небезпечними відходами, збір і заготівля окремих видів відходів як вторинної сировини (згідно з переліками, які визначаються КМУ).

Також пропонується виключити слово "багажу" з п. 25 ч.3 ст. 9, тобто ліцензуванню підлягатиме тільки надання послуг з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів, багажу річковим, морським, автомобільним, залізничним транспортом.

Передбачається, що Закон набуває чинності з дня його публікації, окрім положення відносно митної брокерської діяльності, оскільки воно набуває чинності з дня введення в дію закону, регулюючого особливості здійснення митної брокерської діяльності.

У зв'язку з цим, в Перехідних положеннях до проекту закону Кабміну рекомендується в шестимісячний термін з дня набуття чинності Закону
розробити і представити у ВР проект закону про внесення змін до Митного кодексу України про відміну ліцензування митної брокерської діяльності у зв'язку з ухваленням справжнього Закону.

Проект був розміщений на сайті Мінекономрозвитку сьогодні, а пропозиції до нього можна присилати впродовж місяця.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини