Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На порядку денному : правові підсумки 28.01 і анонси на сьогодні

29 січня 2014, 08:00
198
0
Реклама

28 січня 2014 року початку роботу позачергова сесія Верховної Ради України. Депутати прийняли рішення (законопроект № 4007у від 28.01.2014) визнати такими, що втратили силу наступні закони від 16 січня:

скандальний № 721 - VІІ про додаткові заходи захисту безпеки громадян;
№ 722 - VІІ про відповідальність за здійснення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів;
№ 723 - VІІ про відповідальність за админправонарушения у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі;
№ 724 - VІІ про внесення змін до Регламенту ВР;
№ 725 - VІІ про заочне карне виробництво;
№ 726 - VІІ про відстрочення набуття чинності деяких положень Закону про безкоштовну правову допомогу;
№ 727 - VІІ про звільнення від обкладення ПДВ операцій по ввезенню на митну територію України природного газу;
№ 728 - VІІ про відповідальність за осквернення або руйнування пам'ятників;
№ 729 - VІІ про відповідальність за заперечення або виправдання злочинів фашизму.

Відразу ж після цього ВР на заміну прийняла пакет з чотирьох законіваналогічних відповідним скасованим:

- законопроект № 4030 про внесення зміни до Закону України про безкоштовну правову допомогу (про відстрочення набуття чинності положень пункту 6 розділу VI Завершальні і перехідні положення);
- законопроект № 4037 про внесення змін до статей 297 Карного кодексу України (відносно відповідальності за осквернення або руйнування пам'ятників, споруджених в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни, радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників і жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів і миротворців);
- законопроект № 4038 про внесення змін до Карного кодексу України відносно відповідальності за заперечення або виправдання злочинів фашизму;
- законопроект № 4039 про внесення зміни в статтю 197 Податкового кодексу України про звільнення від оподаткування на додану вартість операцій по ввезенню на митну територію України природного газу.

Вирішено було продовжити роботу в 16:00, щоб ухвалити Закон про амністію для учасників мирних протестів, але депутати проголосували за те, щоб продовжити роботу 29 січня, в 11.00.

Також учора уранці Микола Азаров повідомив про те, що йде у відставку. "З метою створити додаткові можливості для суспільно-політичного компромісу, заради мирного врегулювання конфлікту, я прийняв особисте рішення просити Президента України прийняти мою відставку з поста Прем'єр-міністра України"- говорилося в заяві.

Ближче до кінця дня Президент України підписав Указ № 52/2014 про відставку Прем'єр-міністра і КМУ. Також В. Янукович доручив Кабміну виконувати свої повноваження до початку роботи нового уряду. Згідно ст. 115 Конституцій, КМУ продовжує виконувати свої повноваження до початку роботи нового Кабміну, але не більше 60 днів.

Деякі ЗМІ повідомляють, що що виконує обов'язки глави Кабінету міністрів буде перший віце-прем'єр Сергій Арбузовале офіційно інформація не підтверджена.

Набув чинності резонансний наказ МВС № 1011 "Про затвердження Положення про спеціальний підрозділ міліції громадської безпеки "Беркут". Згідно з документом, "Беркут" є підрозділом міліції особливого призначення, яке входить в структуру міліції громадської безпеки.

Крім того, учора набуло чинності Положення про реєстрацію фізичних осіб в Державному реєстрі фізосіб-платників податківзатверджене наказом Миндоходов № 779.

У Мінюсті прокоментували захоплення приміщення Міністерства в ніч на 27 січня 2014 року - відмічаютьщо ці дії привели до порушення життєво важливих конституційних прав громадян, зокрема: - зупинена робота Мінюсту у напрямі конституційно-правової реформи; - паралізована робота по адаптації законодавства України до стандартів ЄС; - зупинено виплати присуджених ЕСПЧ заявникам засобів справедливої компенсації; - паралізована робота по здійсненню держреєстрації нормативно-правових актів і тому подібне. Мінюст пообіцяв вжити усі необхідні заходи для відновлення роботи.

Анонси

Сьогодні, 29 січня 2014 року, в 11:00 заплановано продовження засідання Верховної Ради Українипісля переговорів між лідерами парламентських фракцій. Планується розглядати законопроект про амністію учасників акцій протесту в Україні.

Також сьогодні відбудеться засідання Кабінету Міністрів. На порядку денному - проекти розпоряджень, постанов, зокрема, про затвердження плану невідкладних заходів по погашенню заборгованості із заробітної плати, про внесення змін до Порядку проведення індексації грошових прибутків населення та ін.; а також розгляд законопроектів - про внесення змін до Закону про внутрішні війська МВС, в Закон про ВЭД і так далі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини