Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дані про переміщення через кордон цінностей на суму 10 тис. євро хочуть вносити в Єдину информсистему

28 січня 2014, 13:53
145
0
Реклама

На сайті Мінфіну для публічного обговорення розміщений проект постанови Кабміну "Про затвердження форми, положення про декларацію валютних цінностей і внесення змін до постанов КМУ від 21 травня 2012 № 431 і від 21 травня 2012 № 450".

Згідно з проектом бланки декларації валютних цінностей можуть виготовлятися громадянами шляхом роздруку із застосуванням засобів комп'ютерної техніки або їх копіювання на папері формату А4 (210 х 296 міліметрів) за формою, затвердженою постановою. Якщо громадянин не роздрукував бланк, то йому повинні надати його на безвідплатній основі.

Використання декларації валютних цінностей для декларування валютних цінностей громадянами, які їх переміщають через митний кордон України, починається через 90 днів після публікації постанови.

Декларація заповнюється громадянами, що досягли 16 років, при переміщенні через митний кордон України банківських металів, платіжних документів і цінних паперів, готівкових і дорожніх чеків на суму, що рівну або перевищує в еквіваленті 10 000 євро.

Декларація заповнюється в 2 екземплярах і подається митниці незалежно від надання громадянином митної декларації для письмового декларування товарів, переміщуваних через митний кордон України громадянами для особистих, сімейних і інших потреб, не пов'язаних із здійсненням підприємницької діяльності, форма якої затверджена постановою Кабміну № 431. Декларація заповнюється громадянином на державному або на англійському мовах.

Разом з декларацією подаються: документи, передбачені Інструкцією про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженої постановою Правління НБУ від 27 травня 2008 р. № 148 і Положенням про переміщення цінних паперів через митний кордон України, затвердженою постановою Правління НБУ від 12 грудня 2011 року № 469, а також інші наявні у громадянина документи, що підтверджують походження валютних цінностей.

Факт здійснення митного контролю валютних цінностей упевняється шляхом проставляння посадовцем митниці відміток (штампів / друку ) на декларації. Другий екземпляр декларації зберігається в справах митниці не менше 1095 днів з дня оформлення декларації.

Інформація про факти переміщення (декларування) громадянами валютних цінностей із засвідчених декларацій вноситься в Єдину автоматизовану інформаційну систему органів прибутків і зборів митницею оформлення цих декларацій

Проект постанови був опублікований 27 січня. Упродовж місяця можна присилати свої зауваження до проекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини