Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка надбавка за тривалість безперервної роботи покладена медпрацівникам?

Реклама

Працівники амбулаторій сімейної медицини, як самостійних установ, так і центрів первинної медико-санітарної допомоги або інших установ охорони здоров'я, що є структурними підрозділами, мають право на надбавку за тривалість безперервної роботи відповідно до п. 1 пп. 4.1.1 спільного наказу Мінохоронздоров'я і Минтруда від 5 жовтня 2005 року № 308/519 "Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров'я і установ соціального захисту населення" незалежно від їх місцезнаходження (міська або сільська місцевість). Про це йде мова в листі Мінохоронздоров'я № 10.03.67/3773/37584.

Роз'яснено, що надбавка за тривалість безперервної роботи встановлюється в розмірі до 40 % залежно від стажу безперервної роботи встановлюється:

- лікарям, незалежно від найменування посад;

- дільничним медсестрам;

- зубним лікарям;

- медсестрам загальної практики - сімейної медицини дільничних лікарень, амбулаторій, в т.ч. лінійних на залізничному транспорті і таких, що увійшли до складу центрів первинної медико-санітарної допомоги або центральних районних і міських лікарень, розташованих в сільській місцевості, амбулаторій сімейної медицини.

Крім того, на встановлення надбавки за тривалість безперервної роботи в розмірі до 30 % залежно від стажу безперервної роботи мають право:

- завідувачки амбулаторій, що увійшли до складу центрів первинної медико-санітарної допомоги або інших установ охорони здоров'я, розташованих в містах;

- завідувачки терапевтичних, педіатричних відділень і відділень сімейної медицини;

- лікарі загальної практики;

- лікарі дільничні - терапевти і педіатри територіальних ділянок;

- дільничні медсестри;

- медсестри загальної практики - сімейної медицини міських поліклінік (підрозділів), в т. ч. поліклінік центральних районних лікарень сільських районів, центральних районних поліклінік, на які у разі відсутності центральних районних лікарень покладені їх функції, територіальних медичних об'єднань, центрів первинної медико-санітарної допомоги (окрім амбулаторій сімейної медицини, які є структурними підрозділами вказаних установ охорони здоров'я).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини