Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міноборони затвердило порядок заміщення цивільними особами військових посад в мирний час

Реклама

Наказом від 24 грудня 2013 року № 902 Міноборони затвердило Порядок заміщення в мирний час окремих військових посад у Збройних Силах України цивільними особами (на умовах термінового трудового договору).

Військова посада може бути заміщена тільки працівником, який не є держслужбовцем і має споріднену спеціальність, що відповідає коду посади згідно Класифікаторові професій (КП ДК 003:2010).

Заміщення окремих військових посад здійснюється на умовах термінового трудового договору, який полягає з працівником командирами (начальниками) військових частин, закладів, установ і організацій, в штатах яких знаходяться посади, які можуть підлягати заміщенню.

Термін дії термінового трудового договору з працівниками, що заміщають вакантні військові посади, визначається до призначення на цю посаду військовослужбовця.

Термінові трудові договори, ув'язнені з цивільними особами відповідно до вимог частини 3 ст. 6 Закону "Про військовий обов'язок і військову службу" до набуття чинності Порядку, продовжують діяти до закінчення терміну, на який вони були ув'язнені.

Наказом також затверджений новий Тимчасовий перелік військових посад Збройних Сил України, які в мирний час можуть заміщатися цивільними особами (на умовах термінового трудового договору). Зокрема, для установ охорони здоров'я Збройних Сил України длжность старшого ординатора може бути заміщена лікарем-стоматологом-хірургом; лікарем-стоматологом; лікарем функціональної діагностики; лікарем-рентгенологом.

Наказ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини