Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена форма довідки про подану декларацію про майновий стан і прибутки

Реклама

Наказом від 11 грудня 2013 року № 795 Миндоходов затвердило форму довідки про подану декларацію про майнове положення і прибутки (про сплату НДФЛ і про відсутність податкових зобов'язань по такому податку) і Порядок її заповнення.

Відповідно до пункту 179.3 ст. 179 розділу IV Податкового кодексу платники податків - резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов'язані подати в контролюючий орган податкову декларацію не пізніше 60 календарних днів, передуючих виїзду. Контролюючий орган впродовж 30 календарних днів зобов'язаний перевірити певне податкове зобов'язання, сплату належної суми податку і видати довідку про подану декларацію про майновий стан і прибутки (про сплату НДФЛ і про відсутність податкових зобов'язань по такому податку), яка подається в органи митного контролю при перетині митного кордону і є основою для проведення митних процедур.

Для отримання довідки платник податків подає в орган Миндоходов декларацію про майновий стан і прибутки за податковою адресою. Довідка видається в десятиденний термін на підставі поданої декларації про майновий стан і прибутки, а для платників-резидентів, що виїжджають за кордон на постійне місце проживання, - впродовж 30 календарних днів після вступу податкової декларації про майновий стан і прибутки і сплати належної суми податку.

Для физлиц-налогоплательщиков-резидентов, що виїжджають за кордон на постійне місце проживання, довідка дійсна впродовж 60 календарних днів з дати видачі за наявності документу, що засвідчує особу.

У довідці вказуються: прибутки, отримані в Україні; прибутки, отримані з джерел за межами України; сума сплаченого НДФЛ в Україні; сума податку, сплаченого за межами України.

Наказ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини