Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відмінити закони від 16 січня пропонують свободовцы, і навіть регіонал

24 січня 2014, 12:08
217
0
Реклама

У парламенті учора зареєстрований законопроект № 4007-1 "Про визнання що втратили силу законодавчих актів, прийнятих 16 січня 2014 року в антиконституційний спосіб, дія яких обурює українське суспільство і погрожує національній безпеці України".

Цей проект подала фракція "Свободи" майже у повному складі - 33 нардепи. Які саме закони пропонується відмінити, поки не зрозуміло, оскільки текст проекту на сайті ВР не опублікований, а в повідомленні на офіційному сайті партії також не вказані конкретні номери (нагадаємо, 16 січня ВР прийняла 11 законів). Говориться тільки про відміну законів, які "істотно ущемляють базові права і свободи громадян України".

Цей проект є альтернативним до № 4007, яким позафракційні депутати запропонували відмінити 8 законів.

Також народним депутатом В. Атрошенко (фракція ПРбезпартійний) поданий законопроект № 4010 "Про визнання деяких законів України, якими істотно обмежені конституційні права і свободи громадян України, що втратили силу".

Текст проекту на сайті ВР відсутній, але опублікований на офіційному сайті депутата. Згідно з документом, пропонується відмінити закони № 721 - VІІ про додаткові заходи захисту безпеки громадян і № 725 - VІІ про заочне карне виробництво.

Відмітимо, що ці ж закони пропонує відмінити і В. Яворівський (Батькивщина).

Ймовірно, ці законопроекти розглядатимуться на позачерговій сесии ВРпризначеною на 28 січня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини