Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов не примушуватиме страховиків повідомляти персональні дані їх клієнтів

23 січня 2014, 16:05
187
0
Автор:
Реклама

Об'єми схем мінімізації податкових зобов'язань через інструменти псевдострахування в 2013 році досягли майже 3 млрд. грн. І у зв'язку з цим для попередження використання такої практики страховими компаніями і недобросовісними платниками податків Міністерство прибутків і зборів наполягає на внесенні в податкову декларацію на прибутки страхових компаній даних про застрахованих клієнтів. В той же час, за дорученням Міністра Олександра Клименко, ініціатива Міністерства була допрацьована і не передбачає надання страховими компаніями інформації, що персоналізується, по кожному клієнтові.

Міністерство пропонує в декларації по податку на прибуток страхувальника вказувати загальні дані про застрахованих фізичних осіб, зокрема, кількість клієнтів, що обслуговуються страховою компанією, нарахована і сплачена сума страхових внесків, виплачених платежів і тому подібне

"Статистика за підсумками 2013 р. свідчить про те, що 99 % податків платили менше половини з працюючих на страховому ринку компаній"- підкреслив А. Клименко.

За словами Міністра, за результатами планових перевірок 50 страхових компаній в 2013 р. з'ясувалося, що через схеми ухилення від оподаткування на страховому ринку з реального сектора економіки було виведено майже 3 млрд. грн. Зокрема, найбільш поширеною схемою є проведення операцій "псевдоперестраховки". Суть такої схеми полягає в тому, що платежі по перестраховці спрямовуються на "податкові ями" - компанії, які ліквідовуються, використовуючи фіктивне банкрутство і декларування недостовірних звітних даних.

За минулий рік встановлено більше 1000 підприємств реального сектора економіки, які скористалися послугами такого схемного страхування. Їм донараховано податкових зобов'язань по податку на прибуток 163 млн. грн.

Допрацьований проект наказу Миндоходов "Про затвердження форми Податкової декларації по податку на прибутки (прибуток) страховика" розміщений на сайті Міністерства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини