Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов не повинне вимагати витягання з реєстру платників ПДВ

22 січня 2014, 11:13
265
0
Автор:
Реклама

У листі від 17 січня 2014 року № 1094/7/99-99-19-04-02-17 Миндоходов розповіло про зміни законодавства відносно ПДВ,

Законом № 657 - VIIяким внесені зміни в Податковий кодексвстановлено, що право добровільної реєстрації платником ПДВ поширюється також і на осіб, які тільки планують здійснювати господарську діяльність (до внесення цих змін платником податків добровільно могли зареєструватися тільки особи, які вже здійснювали операції оподаткувань з поставки товарів / послуг).

Крім того, Законом № 657 - VII скасовані такі документи, як свідоцтво про реєстрацію особи платником ПДВ і свідоцтво об реєстрації як суб'єкта спеціального режиму оподаткування (далі - свідоцтво) і надано право платникам ПДВ по їх запиту отримувати витягання з реєстру платників ПДВ в органах Миндоходов.Оскільки отримання витягань з реєстру не є обов'язковим для платників, органи Миндоходов не мають підстав вимагати їх у платника.

Підтвердженням факту реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності платником ПДВ являється наявність інформації про таку реєстрацію на офіційному сайті Миндоходов. Така інформація оновлюється щодня.

У зв'язку з цим з 1 січня 2014 року платники ПДВ, до внесення змін до відповідних форм документів, не вказують номер свідоцтва в:

- податковій декларації по НДСи додатках до неї;

- уточнюючому розрахунку податкових зобов'язань по ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок;

- реєстрі виданих і отриманих податкових накладних;

- податковій накладній, яка складається при здійсненні операцій з поставки товарів / послуг;

- інших документах, форми яких передбачали вказівки цього реквізиту.

Відсутність номера свідоцтва в податковій звітності по ПДВ, яка подається в органи Миндоходов після 1 січня 2014 року (незалежно від податкового періоду, за який така звітність складена), не є порушенням порядку її заповнення і не є основою для відмови в прийнятті органом Миндоходов такої звітності в паперовому або електронному виді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини