Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінені ліцензійні умови здійснення страхової діяльності

Реклама

Розпорядженням від 24 грудня 2013 року № 4677 Нацкомфинуслуг внесла зміни в Ліцензійні умови здійснення страхової діяльності.

Так, встановлено, що юрособа, яка має намір здійснювати страхову діяльність, впродовж 30 календарних днів з дати державної реєстрації зобов'язано звернутися в Нацкомфинуслуг для включення його в Державний реєстр фінансових установ.

Відповідно до змін страховик зобов'язаний мати у власності або в користуванні помещение, а саме нежитлову частину внутрішнього об'єму будівлі, обмежену будівельними елементами, з можливістю входу і виходу, яка використовується виключно цим страховиком при здійсненні страхової діяльності, по місцезнаходженню, вказаному в Єдиному державному реєстрі юрособ і фізосіб-підприємців.

Також встановлено, що фінустанова впродовж 30 календарних днів з дня напряму йому повідомлення про ухвалення рішення про видачу ліцензії подає в Нацкомфинуслуг документ, що підтверджує внесення плати за видачу ліцензії, і реєстраційну картку із загальною інформацією про юрособу згідно з додатком 3 до Положенню про Державний реєстр фінансових установ (подається заявниками, що не отримали статусу фінустанови). Реєстраційна картка подається в Нацкомфинуслуг в паперовій і електронній формах. Остання подається в Нацкомфинуслуг через веб-інтерфейс на офіційному сайті в режимі он-лайн.

Крім того змінами передбачено тимчасове припинення (обмеження) дії ліцензії - тимчасове позбавлення страховика права на здійснення страхової діяльності. Тимчасове припинення (обмеження) дії ліцензії передбачає можливість на підставі відповідного рішення Нацкомфинуслуг відновлення права на здійснення страхової діяльності у разі усунення причин, які стали основою для тимчасового припинення (обмеження) дії ліцензії, без отримання нової ліцензії.

Передбачені, зокрема, такі основи для тимчасового припинення (обмеження) дії ліцензії:

- систематичне порушення страховиком законодавства про фінансові послуги у разі застосування до нього не менше двох заходів дії впродовж календарного року;

- відсутність страховика по місцезнаходженню, вказаному в Єдиному державному реєстрі юрособ і фізосіб-підприємців і / або реєстрі фінустанов, і / або несполучення страховиком про зміну свого місцезнаходження Нацкомфинуслуг у встановлені терміни.

Також зміни внесені в Ліцензійні умови здійснення обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Розпорядження набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини