Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як вибиратимуть організатора аукціону в справах про банкрутство ГП?

21 січня 2014, 14:05
183
0
Реклама

На сайті Мінекономрозвитку для публічного обговорення 17 січня 2014 р. був опублікований проект наказу Міністерства "Про затвердження Порядку організації проведення аукціонів у виробництві у справах про банкрутство і вимог до їх організаторів відносно майна держпідприємств і підприємств, в статутному капіталі яких доля держвласності перевищує 50%".

Цей порядок торкається держпідприємств, які належать до сфери управління Мінекономрозвитку і ЦОИВ, керованих через Міністра економіки, і підприємств, в статутному капіталі яких доля держвласності перевищує 50 %, повноваження по управлінню корпоративними правами держави відносно яких здійснюють Мінекономрозвитку і відповідні ЦОИВ.

Згідно з проектом організатор аукціону повинен відповідати наступним вимогам:

- мати право на проведення торгів;

- мати досвід проведення аукціонів не менше 3 років;

- запропонована ним сума винагороди є найменшою.

Організатором аукціону не може бути зацікавлена особа відносно боржника, кредиторів і замовника аукціону.

Замовник аукціону (керівник санацією або ліквідатор, призначений у справі про банкрутство боржника господарським судом) не пізніше чим за 3 місяці до дати проведення аукціону направляє в Мінекономрозвитку або ЦОИВ для розміщення на їх офіційному сайті і розміщує на офіційному сайті боржника (за наявності) відповідне оголошення. У оголошенні вказуються відомості про боржника, характеристика майна, вимоги до організатора аукціону, терміни прийняття документів, контактна інформація, текст проекту договору про проведення аукціону.

Претенденти у свою чергу подають замовникові аукціону : заява, завірені копії засновницьких документів (за наявності), відповідно до яких заявник має право проводити аукціони, довідку з переліком проведених заявником аукціонів, пропозиції відносно суми винагороди за проведення аукціону, ін.

Визначає переможця замовник з урахуванням таких показників, як досвід роботи і технічні можливості по забезпеченню організації продажу майна, і пропозиції відносно суми винагороди за проведення аукціону.

Замовник аукціону після визначення кандидатури організатора аукціону, яка відповідає усім вказаним вимогам, в п'ятиденний термін звертається в Мінекономрозвитку або ЦОИВ для її узгодження. Після узгодження замовник аукціону укладає відповідний договір про проведення аукціону з організатором з дотриманням вимог Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом".

Пропозиції до проекту наказу можна присилати упродовж місяця з дня публікації.

Нагадаємо, з 19 січня 2014 р. на сайті ВХСУ публікуються відомості про справу про банкрутство.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини