Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які відомості внесуть в реєстр фізосіб-платників податків?

Реклама

Наказом від 10 грудня 2013 року № 779 Миндоходов затвердило Положення про реєстрацію фізичних осіб в Державному реєстрі фізосіб-платників (далі - Реєстр) податків.

Усе фізособи-платники податків і зборів реєструються в контролюючих органах шляхом включення відомостей про них в Реєстр, який створений для забезпечення єдиного державного обліку фізосіб, зобов'язаних сплачувати податки і збори.

Реєстр формується на основі Державного реєстру фізосіб-платників податків і інших обов'язкових платежів. Його складовою частиною є окремий реєстр, в який вноситься інформація про громадян України, які по своїх релігійних переконаннях відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі по серії і номеру паспорта.

Відповідно до Положення в Реєстр вноситься інформація про осібякі являються:

- громадянами України;

- іноземцями і особами без громадянства, які постійно проживають в Україні;

- іноземцями і особами без громадянства, які не мають постійного місця проживання в Україні, але відповідно до законодавства зобов'язані сплачувати податки в Україні або є засновниками юрособ, створених на території України.

У Реєстр включаються:

1) реєстраційні дані фізосіб з облікових карток физлиц-налогоплательщика, повідомлення фізосіб, які із-за своїх релігійних переконань відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, заяв про зміну даних, які вносяться в облікову картку і повідомлення;

2) дані про фізосіб:

- джерела отримання прибутків;

- об'єкти оподаткування;

- сума нарахованих і / або отриманих прибутків;

- сума нарахованих і / або сплачених податків;

- інформація про податкову скидку і податкові пільги платника податків;

3) зведення про державну реєстрацію, реєстрацію і постановку на облік фізосіб-підприємців і осіб, що здійснюють незалежну професійну діяльність, які включають:

- дати, номера записів, свідчень і інших документів, а також основи для державної реєстрації, реєстрації і постановці на облік, припинення підприємницької або незалежної професійної діяльності, інші реєстраційні дані;

- інформацію про державну реєстрацію, реєстрацію і узяття на облік, зміну даних про особу, заміну або продовження дії довідок про постановку на облік;

- місце здійснення діяльності, телефони і іншу додаткову інформацію для зв'язку з фізособою-підприємцем або особою, що здійснює незалежну профдеятельность;

- види діяльності;

- громадянство і номер, який використовується при оподаткуванні в країні громадянства, - для іноземців;

- інформацію про систему оподаткування з вказівкою періодів її дії.

Особа, зареєстрована в Реєстрі або в окремому реєстрі, може безкоштовно отримати відомості про себе, звернувшись в контролюючий орган. Відомості надаються впродовж 5 робочих днів з дня звернення.

Наказ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини