Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опозиція пропонує дозволити молитися на зустрічах з нардепами

17 січня 2014, 09:43
107
0
Реклама

Група опозиційних нардепів подала у ВР законопроект № 3868-1 відносно проведення релігійних обрядів і церемоній, який є альтернативним до проекту № 3868 про проведення публічних богослужінь авторства Ганни Герман (Публічні богослужіння пропонується проводити без дозволу).

Пропонується закріпити право релігійних організацій і громадян на безперешкодне проведення релігійних обрядів і церемоній у місцях мирних зборів громадян і на зустрічах з народними депутатами Українидоповнивши ч.2 ст.21 Закону про свободу совісті відповідними нормами.

А для інших випадків (не вказаних в ч.2 ст.21) проектом запропоновано встановити повідомний принцип для проведення публічних релігійних обрядів і церемоній. Нагадаємо, чинним законодавством передбачена необхідність офіційного дозволу на богослужіння, якщо воно проходить не в спеціально визначеному для цього місці.

Як вказано в пояснювальній записці, законопроект № 3868 не сподобався депутатам, оскільки він містить посилання на "законодавство України про свободу мирних зборів", а спеціального закону, який би регулював порядок проведення мирних зборів, не існує, і єдиним регулятором в цій сфері є стаття 39 Конституцій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини