Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Слідча комісія шукатиме винних в розгоні Євромайдану

16 січня 2014, 14:21
151
0
Реклама

Рада прийняла Постанову "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів і окремих посадовцівпосягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, що пов'язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 г". Постанова набуває чинності з дня його прийняття.

Проект постанови був зареєстрований Арсенієм Яценюком 26 грудня 2013 р. під номером 3832.

Згідно з постановою основними завданнями Тимчасовій слідчій комісії являється: отримання повної і достовірної інформації про протиправні діяння правоохоронних органів і окремих посадовців, що пов'язаних з масовими акціями суспільно-політичного протесту, відбуваються в Україні з 21 листопада 2013 р., встановлення конкретних осіб, винних в організації силового розгону мирних демонстрацій, побитті громадян, нападах на журналістів і перешкоді їх професійної діяльності, підготовка і напрям відповідних матеріалів в Генеральну прокуратуру України з метою притягнення до відповідальності вищезгаданий особи.

Головою Тимчасової слідчої комісії обраний народний депутат Геннадій Москаль (фракція В "Батькивщина").

Термін діяльності Комісії - один рік з дня прийняття Постанови.

Звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу має заслуховувати на пленарному засіданні ВР не пізніше за шестимісячний термін з дня прийняття Постанови.

Сайт ВР повідомляє, що Постанова прийнята з уточненнями.

Також читайте:

Внесені зміни до Закону про "амністію" евромайдановцев

ВР "захистила" громадян, посиливши відповідальність мітингуючих

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини