Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати схвалили введення автоматичною відео- і фотофіксації порушень ПДД

16 січня 2014, 13:09
367
1
Реклама

Сьогодні прийнятий Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі (законопроект № 3855).

Цим Законом передбачається впровадження автоматичної фото- і відеофіксації наступних правопорушень:
- перевищення обмежень швидкості руху
- проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху;
- порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися по тротуарах або пішохідних доріжках;
- виїзд на смугу зустрічного руху;
- порушення правил руху через залізничні переїзди.

У разі фото- і відеофіксації одного з вказаних правопорушень посадовець ДАІ на підставі даних автоматизованої інформаційної системи встановлює особуна якого зареєстроване відповідне ТС. Ця особа в течію 10 днів з дня отримання постанови повинно заплатити штраф або оскаржити постанову в суді (довести, що ТС або його номерний знак вибув з його володіння в результаті протиправних дій інших осіб, або у момент здійснення правопорушення за кермом була інша людина).

Якщо транспортний засіб зареєстрований на юрособадо відповідальності притягується особа, яка управляла транспортним засобом у момент здійснення адміністративного правопорушення. Якщо ТС зареєстроване за межами території України і такий транспортний засіб не підлягає держреєстрації в Україні, до адміністративної відповідальності притягується особа, яка ввезла таке ТС на територію України.

У разі притягнення порушника до відповідальності застосовується мінімальний розмір штрафу, передбачений відповідною статтею КоАП. А якщо особа сплачує вказаний штраф впродовж 5 днів з дня отримання постанови, такий мінімальний розмір зменшується удвічі.

Детальніше про норми проекту : Порушення деяких ПДД нардепи хочуть фіксувати в автоматичному режимі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини