Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР спростила порядок позбавлення нардепів недоторканості

16 січня 2014, 12:17
124
2
Реклама

Депутати сьогодні ухвалили Закон про внесення змін до Регламенту Верховної Ради (законопроект № 3883 від 14.01.2014, автор - регіонал В. Олийнык).

Законом внесені зміни в статті 218-221 Регламенту ВР відносно порядку дачі згоди на притягнення до карної відповідальності, затримання або арешт народного депутата України.

Згідно зі змінами, усі факти, пов'язані з притягненням до карної відповідальності, затриманням або арештом нардепа досліджуються безпосередньо на пленарному засіданні Верховної Ради за участю усього депутатського корпусу, а не в профільному комітеті (заслуховує народний депутат, розглядаються його письмові пояснення та ін.). Крім того, оптимізуються терміни розгляду вказаного питання Верховною Радою.

Введена і можливість ВР розглядати питання про надання згоди на притягнення до карної відповідальності, затримання або арешт особи без його пояснень або при його відсутності на засіданні Ради.

Народному депутатові в процесі розгляду вказаного питання надається право на представникаа також вказано, що забезпечується право на захист в порядку, визначеному КПК і іншими законами.

Також конкретизована норма про укладення парламентського комітету відносно надання згоди Верховною Радою на затримання або арешт судді ДоСУ, судді суду загальної юрисдикції.

До речі, поскольку опозиція заблокувала трибуну і президію ВР, парламентська більшість голосувала за цей законопроект підняттям рук, а Рахункова комісія фіксувала результати голосування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини