Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Деякі іноземці для отримання посвідки на проживання пред'являтимуть трудовий договір?

16 січня 2014, 09:49
289
0
Реклама

Юрій Воропаев 14 січня зареєстрував законопроект № 3874 про внесення змін до Закону "Про правовий статус іноземців і осіб без громадянства" відносно підстав для перебування іноземців і осіб без громадянства на території України.

Проектом пропонується уточнити термінологію Закону, а саме - замість "дозвіл на використання праці іноземців та осіб без громадянства" передбачити "дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства".

Також депутат пропонує врегулювати колізію між нормами Закону "Про правовий статус іноземців і осіб без громадянства" і Закону "Про зайнятість населення". Так, згідно ч. 4 ст. 5 Закону "Про правовий статус іноземців і осіб без громадянства" основою для видачі посвідки на проживання для іноземців, які прибули в Україну для працевлаштування, являються, зокрема, дозвіл на застосування праці іноземців і осіб без громадянства. Але в той же час згідно ст. 42 Закони "Про зайнятість населення" встановлено, що працевлаштування деяких категорій іноземців здійснюється без отримання дозволу на застосування праці іноземців і осіб без громадянства, у тому числі спортсменів, які отримали професійний статус, артистів і працівників мистецтва для роботи в Україні за фахом.

Отже, проектом встановлено, що іноземці і особи без громадянстваякі згідно із законодавством України мають право на працевлаштування без отримання відповідного дозволу на використання їх праці, не зобов'язані надавати такий дозвіл для отримання посвідки на тимчасове проживання. Замість цього вони подають трудовий договір (контракт)а особи, що мають статус закордонного українця, подають трудовий договір (контракт) і посвідчення закордонного українця.

Крім того, згідно з проектом спортсмени, що отримали професійний статус, і отримали посвідку на тимчасове проживання, вважаються такими, що перебувають на законних підставах на території України на період такої діяльності.

Також читайте: Як працевлаштувати іноземця в Україні?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини