Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Публічні богослужіння пропонується проводити без дозволу

14 січня 2014, 17:33
151
0
Реклама

Нардеп-регіонал Ганна Герман подала сьогодні до парламенту законопроект № 3868яким передбачені зміни в ч.5 ст.21 Закону про свободу совісті і релігійні організації. Про необхідність таких змін напередодні заявив Віктор Янукович.

Проектом пропонується встановити, що публічні богослужіння і загальні молитви у випадках, не передбачених попередніми частинами цієї статті, проводяться в загальному порядку (повідомлення) без спеціального дозволу місцевих адміністрацій або будь-яких інших органів влади.

У пояснювальній записці депутат відмічає, що ст.39 Конституції передбачає: громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації, про проведення яких завчасно повідомляються органи виконавчої влади або органи місцевого самоврядування.

Довідка. Стаття 21 вказаного Закону визначає порядок проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій. Зокрема, вони безперешкодно проводяться у культових будівлях і на прилеглій території, в місцях паломництва, в установах релігійних організацій, на кладовищах, в місцях окремих поховань і крематоріях, квартирах і будинках громадян, а також в установах, організаціях і на підприємствах за ініціативою їх трудових колективів і згоди адміністрації. Богослужіння і релігійні обряди в лікарнях, госпіталях, будинках для престарілих і інвалідів, місцях попереднього укладення і відбуття покарання проводяться по проханнях тих, що знаходяться в них, або за ініціативою релігійних організацій. У відповідності ж з частиною п'ятої цієї статті, у інших випадках (не передбачених попередніми частинами) - проводяться кожного разу по дозволу відповідної місцевої держадміністрації, виконавчого органу сільської, селищної, міської ради. Клопотання про видачу вказаного дозволу подається не пізніше чим за 10 днів до призначеного терміну проведення богослужіння, обряду, церемонії або процесії, окрім випадків, що не терплять зволікання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини