Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Постанова про накладення санкції на ринку цінних паперів можна оскаржити впродовж 15 днів

Реклама

Сьогодні, 14 січня, набуло чинності рішення НКЦБФР від 15 жовтня 2013 року № 2363 про внесення змін до Правила розгляди справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів і застосуванні санкцій.

Зокрема, Правила доповнені нормою, що встановлює, що течія терміну про напрям документів і оскарження постанови про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов'язаний його початок. Якщо закінчення терміну доводиться на вихідний, святковий або інший неробочий день, останнім днем терміну є перший після нього робочий день. Останній день терміну триває до двадцяти чотирьох годин, але якщо в цей термін слід було зробити дію в Комісії, де робочий час закінчується раніше, термін закінчується у момент закінчення робочого часу в Комісії. Термін не рахується пропущеним, якщо до його закінчення скарга, інші документи або матеріали здані до установи зв'язку. Термін виконання розпорядження про усунення порушень законодавства про цінні папери починається з дати його отримання адресатом, якому воно видане.

Якщо під час провадження у справі про правопорушення, яке було припинено до підписання акту про правопорушення на ринку цінних паперів, були встановлені підстави, передбачені пунктом 2 розділи III Правив (зокрема, у разі закінчення термінів на дату розгляду справи; наявність по тому ж факту не скасованої постанови уповноваженої особи, рішення суду), та уповноважена особа виносить постанову про припинення провадження у справі одночасно з постановою про відновлення провадження у справі про правопорушення на ринку цінних паперів, які спрямовуються особі, відносно якої вони винесені.

Постанова у справі про правопорушення оголошується після закінчення розгляду справи і його екземпляр надається особі, відносно якої воно винесене (про що робиться відповідний напис на екземплярі постанови, що залишається в справі), або спрямовується поштою впродовж п'яти робочих днів з дати його винесення (раніше - впродовж трьох робочих днів).

Відповідно до змін постанова про накладення санкції відносно юрособи може бути оскаржена в центральний апарат Комісії особою, відносно якої воно винесене, впродовж п'ятнадцяти робочих днів з дати винесення постанови (у попередній редакції - впродовж 10 робочих днів). Клопотання про продовження терміну на оскарження постанови про накладення санкції, подане повторно, до розгляду не береться, про що скаржник повідомляється листом за підписом Голови Комісії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини