Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як здійснюються держзакупівлі?

Реклама

У листі від 27 грудня 2013 року № 3302-05/46114-06 Мінекономрозвитку роз'яснило, як застосовувати законодавство у сфері державних закупівель.

Так, вказано, враховуючи, що Законом "Про здійснення державних закупівель" встановлений порядок придбання товарів, робіт і послуг повністю або частково за рахунок держзасобів, здійснення закупівель замовником у разі виділення додаткових коштівперерозподіли засобів, заощаджених в результаті проведення процедур закупівель засобів, заощаджених у разі зміни ціни договору у бік зменшення у випадках, визначених в частині 5 ст. 40 Закону, розірвання договору про закупівлю і необхідність здійснення нової закупівлі, інші випадки, що передбачають витрачання держзасобів, можливо після здійснення замовником дій, передбачених частиною 1 ст. 4 Закони, у тому числі внесення змін до річного плану закупівель, керуючись вартісними межами, встановленими в частині 1 ст. 2 закон, оскільки, виходячи зі зміст пункт 24 частина 1 ст. 1 закон і з урахуванням бюджетний кодекс (у разі, якщо замовником є розпорядник бюджетних коштів або одержувач бюджетних коштів), такий предмет закупівля у вказаний випадок є вважатися новим предметом договору.

При цьому здійснення таких закупівель, у випадку якщо вартість предмета закупівлі не перевищує межі, встановлені частиною 1 ст. 2 Закони, має бути обгрунтованим і документально підтвердженим.

Мінекономрозвитку нагадало, що форма документального підтвердження відповідності учасників вимогам, встановленим частиною 1 ст. 17 Закону, не визначена Законом. Таким чином, перелік документів, що підтверджують інформацію учасників про відповідність їх встановленим вимогам, замовник визначає самостійно. У випадку якщо законодавством визначена конкретна форма документів, які можуть містити інформацію, передбачену ст. 17 Закону, і встановлений уповноважений орган по їх видачі, замовникові при підготовці документації конкурсних торгів рекомендовано встановлювати вимогу про надання учасниками саме таких документів.

Також Мінекономрозвитку вказало, що враховуючи вимоги частини 1 ст. 631 Цивільного кодексузгідно якої терміном договору є час, впродовж якого сторони можуть здійснити свої права і виконати свої обов'язки згідно з угодою, продовження дії договору про закупівлю можливо у разі, якщо термін його дії не збіг у встановленому чинним законодавством порядку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини