Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комуніст пропонує відсвяткувати дні народження російських письменників

11 січня 2014, 15:05
122
0
Реклама

Нардеп-комуніст Олександр Голуб подав до парламенту проекти постанов про відмічання річниць з дня народження видатних російських письменників.

Так, проектом № 3861 пропонується урочисто відмітити на державному рівні 215-річчя з дня народження Олександра Пушкіна (виконується в червні 2014 року)а проектом № 3 8 6 0 - 2 0 0 - р і ч ч я з дня народження Михайла Лермонтова (виконується в жовтні 2014 року)враховуючи їх значний внесок у розвиток української літератури.

Кабміну запропоновано у разі прийняття постанов утворити оргкомітети по підготовці і проведенню заходів, розробити і затвердити план, вирішити питання фінансового і матеріально-технічного забезпечення. У свою чергу, Держкомтелерадіо організовуватиме показ тематичних телі- і радіопередач, присвячених життю і творчій діяльності А. С. Пушкіна і М. Ю. Лермонтова, забезпечувати освітлення заходів в ЗМІ. Міністерству культури порекомендують організувати проведення книжкових виставок, читацьких конференцій та ін. Контроль за виконанням планується покласти на Комітет ВР з питань культури і духовності.

Нагадаємо, що 2014-й в Україні - рік Тараса Шевченказаплановані масштабні заходи по відмічанню 200-річчя з дня його народження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини