Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується відмінити довідки про склад сім'ї

11 січня 2014, 12:22
759
0
Реклама

Урядовим законопроектом № 3857 пропонується виключити довідки про склад сім'ї із законів про статус народного депутата, про загальнообов'язкове держсоцстрахування від нещасного випадку на виробництві, про держсоцдопомогу малозабезпеченим сім'ям.

Довідка про склад сім'ї є складеною радянського інституту прописки, який обумовлював можливість проживання за однією адресою лише членів сім'ї, пояснюють свою ініціативу розробники. На сьогодні члени сім'ї можуть бути зареєстровані по різних адресах, тому жоден орган влади не може оформити таку довідку.

Міграційна служба не має яких-небудь повноважень по видачі довідок про склад сім'ї - органи і підрозділи можуть видавати тільки довідку про реєстрацію місця проживання або місця перебування.

Як вказується в пояснювальній записці, споріднені стосунки між особами встановлюються документамивидаваними в результаті реєстрації актів цивільного стану, встановлення опіки, опікування і так далі. Тобто, під час реалізації обличчям своїх прав, які вимагають встановлення споріднених стосунків з іншими особами, є доцільним надання вказаних документів.

Нагадаємо, що ще рік тому активно обговорювалася законодавчо неврегульована проблема з видачею довідок про склад сім'ї (читайте детальніше: Довідки про склад сім'ї не видають)але було вирішено, що Жеки продовжать видавати такі довідки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини