Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Передноворічний подарунок від Януковича - підписані закони про підвищення акцизу на алкоголь, протидії рейдерству та ін.

27 грудня 2013, 17:49
249
0
Реклама

Президент України Віктор Янукович підписав ряд законів.

Закон № 642 - VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно удосконалення правового регулювання діяльності юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців" - спрямований на врегулювання основних важливих аспектів протидії протиправному поглинанню і захопленню підприємств (ВР прийняла антирейдерські зміни в законодавство).

Закон № 713 - VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно став окремих податків" - підвищує ставки акцизного податку на спирт і інші алкогольні напої на 14 %, подовжує дію звільнення від ПДВ необроблених шкур, операції з металобрухтом, макулатурою і деревиною наступного року. Окрім цього, з наступного року ставу по податку на прибуток підприємств буде понижена, а зниження ставки ПДВ буде перенесено на 2015 рік (Рада підвищила ставки акцизу на пиво).

Закон № 714 - VII "Про внесення змін до Закону України "Про державну службу", який відкладає набуття чинності Закону про держслужбу до 2015 року. Закон ухвалений з метою погодженого і синхронного введення його в дію з новою редакцією Закону про службу в органах місцевого самоврядування, а також передбачення відповідних витрат для реалізації цих законів в Держбюджеті-2015 (ВР знову відклала на рік набуття чинності Закону про держслужбу).

Закон № 715 - VII
"Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" - уточнює джерела надходжень загального фонду державного бюджетузменшивши прибутки на 19,4 млрд грн. і на цю суму збільшити державні запозичення. Цей Закон був потрібний, щоб притягнути кредит Росії в сумі 15 млрд дол.

Закон № 716 - VII "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів", згідно з яким виключається норма про збільшення з 1 січня 2014 року розміру посадового окладу судді з 10 до 12 розмірів мінімальної заробітної плати. Впровадження Закону сприятиме тому, що збалансувало державного бюджету і тому подібне (Депутати вирішили не підвищувати суддям зарплату).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини