Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано встановити карну відповідальність для чиновників за незаконні рішення

27 грудня 2013, 17:22
148
1
Реклама

Нардеп Сергій Фаермарк (Батькивщина) подав у ВР законопроект № 3829 про внесення змін відносно відповідальності посадовців органів державної влади у разі ухвалення незаконного рішення.

Законопроектом пропонується доповнити Особливу частину Карного кодексу новою статтею (367-1), якій передбачити карну відповідальність за прийняття посадовцем органу держвлади незаконного рішенняяке зачіпає ті, що охороняються законом права, свободи і інтереси фізичних або юридичних осіб.

Такі діяння запропоновано карати штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Те ж діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або істотну шкоду інтересам осіб, за задумом автора повинно каратися позбавленням волі на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років і з штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів.

Також заплановано доповнити статтю 216 КПК нормою про можливість здійснення розслідування по запропонованою новою статтею слідчими органів безпеки.

Прийняття таких змін, на думку депутата, дозволить удосконалити механізм залучення посадовців органів держвлади до карної відповідальності у разі прийняття ними незаконних рішень, що повинне сприяти дотриманню принципу законності, зміцненню авторитету влади в суспільстві і зменшенню витрат бюджету на відшкодування шкоди, заподіяної фізичним і юридичним особам незаконними рішеннями посадовців органів держвлади.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини