Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесене в суспільство майно є загальною пайовою власністю учасників, - ВСУ

Реклама

На засіданні Судової палати у цивільних справах 18 грудня 2013 року ВСУ розглянув справу № 6-104цс13 по суперечці про визнання дій протиправними і визнанні права власності. ВСУ вказав, що відповідно до ст. 328 ГК право власності отримується на підставах, не заборонених законом, зокрема на підставі угод. Право власності вважається придбаним правомірно, якщо інше прямо не витікає із закону або незаконність придбання права власності встановлена судом.

Згідно ст. 1134 ГК внесене учасниками майно, яке вони мали на праві власності, а також зроблена в результаті спільної діяльності продукція і отримані від такої діяльності плоди і прибутки являються загальною пайовою власністю учасниківякщо інше не встановлене договором простого суспільства або законом. Для майнових вкладів учасників договору, а також майна, яке буде створено (придбано) в результаті їх спільної діяльності, встановлюється правовий режим загальної пайової власності.

Розподіл майна, що знаходиться в загальній пайовій власності учасників простого суспільства,, і загальних прав вимоги, що виникли у них, здійснюється в порядку, встановленому ГК України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини