Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За крадіжку каналізаційних люків запропонована карна відповідальність

26 грудня 2013, 12:26
1680
5
Реклама

Нардеп-регіонал Антон Яценко подав до парламенту законопроект № 3822 "Про внесення змін до Карного кодексу України (відносно встановлення відповідальності за крадіжку каналізаційних люків) ".

Проектом передбачається доповнення Карного кодексу новою статтею, що встановлює карну відповідальність за крадіжку каналізаційних або водопровідних люків, водостічних грат, а також за придбання або отримання, зберігання або збут свідомо отриманих злочинним шляхом каналізаційних або водопровідних люків, водостічних грат.

За такі злочини загрожуватиме штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (тобто, від 1,7 тис. грн. до 3,4 тис. грн.)або виправні роботи до 2 років, і навіть обмеження або позбавлення волі на 3 - 5 років.

Ті ж дії, здійснені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони завдали збитку у великих розмірах, пропонується карати позбавленням волі на термін від 5 до 8 років. А якщо дії спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки - позбавленням волі на термін від 8 до 12 років.

Депутат вважає, що встановлення такої карної відповідальності значно понизить відсоток скоювання злочинів (як приклад приводить трагічну загибель дитини, що провалилася в люк, в жовтні 2013 року у Львові), а також дозволить запобігти скупці і подальшій реалізації металобрухту, здобутого незаконним шляхом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини