Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регіонал пропонує звільнити правоохоронців від відповідальності за дії на Євромайдані

26 грудня 2013, 11:23
127
0
Реклама

Нардеп-регіонал Микола Левченко подав у ВР законопроект № 3821який повторює положення Закону № 712 - VII про амністію евромайдановцев, але спрямований на звільнення від відповідальності працівників правоохоронних органів і посадовцівякі брали участь в організації і забезпеченні охорони громадського порядку під час акцій протесту і масових заходів в період з 21 листопада 2013 року і до дня набуття чинності передбачуваного Закону.

Також пропонується, що усі карні виробництва і виробництва у справах про адміністративні правопорушення, службові розслідування, відкриті або призначені із приводу організації і забезпеченні охорони громадського порядку під час акцій протесту і масових заходів, підлягають закриттю або завершенню. При цьому нові карні виробництва і виробництва у справах про админправонарушениях, а також службові розслідування не можуть бути відкриті або призначені з приводу організації і забезпеченні охорони громадського порядку під час акцій протесту і масових заходів. Закон у разі прийняття набуде чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Депутат запевняє, що ухвалення такого закону дозволить усунути негативні наслідки відносно співробітників правоохоронних органів і посадовців, які брали участь в організації і забезпеченні охорони громадського порядку під час акцій протесту і масових заходів в 2013 році.

Оскільки цей законопроект є також юридично неповноцінним, то і з його застосуванням у разі прийняття виникнуть труднощі. Ймовірно, проект є політичним і декларативним, а не призначеним для прямої реалізації.

Нагадаємо, що Закон про амністію евромайдановцев (положення якого, до речі, можна трактувати і відносно правоохоронців і посадовців) набув чинності сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини