Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк розповів про обмеження готівкових розрахунків

Реклама

Нацбанк у своїх листах № 11-117/22683 і № 11-117/23064 роз'яснив, що вимоги постанови "Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою" від 6 січня 2013 року № 210 відносно обмеження готівкових розрахунків між підприємством (підприємцем) і фізособою торкаються розрахунків як фізособи-платника з підприємством (підприємцем) -получателем, так і розрахунків підприємства (підприємця) -плательщика з фізособою-одержувачем.

Відповідно до пункту 2.3 глав 2 Положення про ведення касових операцій в національній валюті в Україні суб'єкти господарювання можуть здійснювати розрахунки готівкою між собою, зокрема, шляхом внесення засобів у банк для наступного їх перерахування на поточні рахунки.

Також роз'яснено, що встановлені пунктом 1 Постанови № 210 вимог торкаються розрахунків за товари (роботи і послуги). Відповідно до ст. 1 Закону "Про захист економічної конкуренції" товаром являється який-небудь предмет господарського обороту, у тому числі продукція, роботи, послуги, документи, що підтверджують зобов'язання і права (зокрема, цінні папери). Ст. 3 Господарського кодексу передбачено, що господарською діяльністю визнається діяльність суб'єктів господарювання у сфері громадського виробництва, спрямована на виготовлення і реалізацію продукції, виконання робіт або надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини