Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується відновити належний рівень метрологічного держнагляду

17 грудня 2013, 17:52
131
0
Реклама

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує внести зміни до декілька законодавчих актів, що дозволить привести державний метрологічний нагляд у відповідність з чинним законодавством.

Головна мета розробленого Мінекономрозвитку законопроекту - реалізація єдиної технічної політики в області метрології, захисту громадян і національної економіки від наслідків недостовірних результатів вимірів. "Ми чекаємо, що ухвалення цього Закону сприятиме забезпеченню належної точності результатів вимірів. Таким чином, вдасться посилити захист життя і здоров'я громадян, охорону природного довкілля, підвищити довіру до безпеки продукції і її якості"- подчеркнулначальник управління з питань метрології Мінекономрозвитку Олександр Гиленко.

За словами експерта Міністерства, очікуваного результату вдасться досягти завдяки внесенню змін до КоАП і Закону "Про метрологію і метрологічну діяльність". Вдосконалення нормативно-правової бази відбудеться з урахуванням вимог міжнародних документів з питань метрології і досвіду реформування метрологічних систем в європейських країнах.

Текст проекту розміщений на сайті Міністерства в розділі "Обговорення проектів документів". Зауваження і пропозиції приймаються впродовж місяця.

Джерело: прес-служба
Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, раніше уряд схвалило законопроект Про метрологію і метрологічну діяльність, згідно з яким створюється Державна метрологічна інспекція. В той же час представники Мінекономрозвитку запевняютьщо кількість перевірок метрологічного нагляду не зміниться, а також штрафні санкції до підприємств-порушників метрологічних норм не зміняться.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини