Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відпустка по догляду за дитиною зарахують в страховий стаж - Президент підписав Закон

11 грудня 2013, 15:08
130
2
Реклама

Президент України Віктор Янукович підписав Закон № 691 - VII (урядовий законопроект № 3116прийнятий 19.11.2013) про внесення змін до статті 7 Закону про держсоцстрахування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності. Мета змін - підвищити соціальні гарантії особам, які доглядають за малолітніми дітьми.

Відмітимо, що за інформацією офіційного сайту ВР, Закон підписаний 9.12.2013. Закон набуде чинності після його публікації.

Згідно із Законом, відновлено право застрахованих осіб, які знаходяться в відпустці по догляду за дитиною до досягнення ним 3-річного вікуна зарахування цього періоду страхового стажу як періоду, за який страхові внески сплачені на рівні мінімального внеску.


Довідка.
Згідно попередньої редакції Закону, єдиний внесок, що виплачується за людину в період відпустки по догляду за дитиною до досягнення ним 3-річного віку, спрямовується лише до Пенсійного фонду України. Цей період зараховується в страховий стаж на пенсійне страхування, але не входить в страховий стаж на страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, обумовленими похованням. Неувімкнення цього періоду страхового стажу застрахованої особи тягне в подальшому зменшенні розміру посібника з тимчасової непрацездатності, що робиться Фондом соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності з урахуванням страхового стажу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини