Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Свободовцы придумали, як боротися з незаконним проникненням іноземців в Україну

6 грудня 2013, 13:59
133
0
Реклама

Нардепы-свободовцы Б. Бенюк і А. Шевченка подали до парламенту законопроект № 3731 про внесення змін відносно перетину державного кордону України. Також законопроект допоможе вирішити фінансову сторону проблеми змісту нелегальних мігрантів, запевняють автори.

Пропонується ввести карну відповідальність на термін від 6 місяців до 5 років для іноземних громадян або осіб без громадянства, які незаконно перетнули держкордон України (ст. 331 УК). Відповідно, ст. 204-1 КоАП (Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України) запропоновано вилучити.

Як розповіли депутати в пояснювальній записці, Україна через своє географічне розташування стала однією з основних країн на шляху міграції в країни Європейського Союзу. Зі сходу України посилюється потік незаконних мігрантів через неулаштовані межі з Російською Федерацією і Білоруссю, а із заходу повертаються особи, затримані у рамках двосторонніх угод про реадмиссии з Польщею, Угорщиною і Словаччиною. Внаслідок складної економічної ситуації Україна перетворилася на один з видатних країн-донорів нелегальних мігрантів в ЄС. А оскільки Україна оголошує про наміри євроінтеграції, необхідно блокувати потік нелегальних мігрантів як в Україну, так і в країни ЄС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини