Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують вжити невідкладні заходи по подоланню політичної кризи в Україні

5 грудня 2013, 16:01
165
2
Реклама

Група нардепів на чолі з В. Литвином, як і обіцялизарегистировали у ВР проект постанови № 3723 "Про невідкладні заходи по подоланню політичної кризи в Україні".

У документі причинами для вжиття таких заходів називається те, що в ніч з 30 листопада на 1 грудня 2013 року правоохоронці з особливою жорстокістю побили учасників маніфестації на Майдані Незалежності, це викликало справедливе обурення українського суспільства і негативну міжнародну реакцію, привело до нових конфліктів і зіткнень. В той же час реакція влади, на думку депутатів, виявилася абсолютно неадекватною - Президент і Кабмін обмежилися лише засудженнями таких дій.

Пропонується здійснити наступні дії:

1. Категорично засудити жорстокі і невмотивовані дії відносно учасників мирної маніфестації.

2. Заслуховувати звіт Генпрокуратури відносно результатів розслідування обставин, пов'язаних з грубими порушеннями прав громадян, що викликають, з боку правоохоронних органів. Прийняти рішення відповідальності посадовцівпричетних до організації і здійснення розправи над мирними людьми.

3. Рекомендувати Президентові України прийняти рішення відставці Кабінету міністрів України і провести консультації з Верховною Радою України відносно складу нового уряду. По їх результатах запропонувати Верховній Раді України кандидатуру на посаду Прем'єр-міністра України.

4. Сформувати делегації відновлення переговорів з ЄС і РФ. Поставити перед ЄС питання про введення безвізового режиму для громадян України з 1 січня 2014 року.

5. До 30 грудня 2013 року виконати усі необхідні умови підписання угоди України з ЄС і введення безвізового режиму для відвідування українськими громадянами країн ЄС.

Проект переданий на розгляд в Комітети ВР.

Нагадаємо, ВР не змогла відправити Кабмін у відставку. А питання про відповідальність Кабінету Міністрів не може розглядатися Верховною Радою більше одного разу впродовж чергової сесії. При цьому, відставка КМУ також можлива внаслідок прийняття Президентом такого рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини