Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як правильно скаржитися в прокуратуру, якщо ви постраждали від дій міліції?

3 грудня 2013, 17:11
1922
4
Реклама

У зв'язку з останніми політичними подіями в Україні почастішали випадки незаконного застосування фізичної сили з боку силових структур відносно мирних демонстрантів і представників преси. Аналітики компанії ЛІГА :ЗАКОН склали спеціальний зразок заявияке постраждале від дій правоохоронних органів особа може подати в місцевий орган прокуратури з метою проведення досудового розслідування і відкриття карного виробництва.

Зразок такої заяви можна ВИКАЧАТИ ТУТ.

На сьогодні чинним законодавством України не передбачений спеціальний бланк (шаблон) заяви про злочин. Заява складається в довільній формі (за винятком усної заяви, яка фіксується органами правопорядку за допомогою спеціальних бланків протоколів).

Відомості, які повинні містити таку заяву, визначені частиною 5 ст. 214 Карного процесуального кодексу України. Заяви рекомендується заповнювати на державній (українському) мові, враховуючи, що усі подальші процесуальні документи у справі оформлятимуться саме українською мовою, відповідно до ст. 29 КПК, і переклад, вироблюваний органами правопорядку, може спричинити всякого роду неточності.

Зразок, що додається складений аналітиками компанії ЛІГА :ЗАКОН з урахуванням вищезгаданих вимог, а також з урахуванням практики, що склалася в процесі прийому подібних заяв, у формі шаблону для зручності заповнення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини