Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності наказ про встановлення віку безпритульних дітей

Реклама

Сьогодні, 3 грудня 2013 року, набув чинності наказ Мінохоронздоров'я, Минсоцполитики і Міносвіти від 23 жовтня 2013 року № 903/1464/711яким затверджені:

1. Порядок проведення обстеження для встановлення віку дитини, що залишилася без піклування батьків і потребує соціального захисту. Встановлено, що процедура встановлення віку дитини складається з трьох етапів:

- вивчення і аналізу наявної інформації про дитину, інформацію про країну її походження, у випадку якщо дитина, розлучена з сім'єю, не є громадянином України і який або законний представник якого звернувся в компетентні органи України із заявою про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового або тимчасового захисту;

- психологічної оцінки віку;

- фізіологічної оцінки віку. Відповідно до Порядку Комісія при достатності підстав може видати укладення після кожного етапу процедури проведення обстеження для встановлення віку дитини.

2. Положення про комісію для встановлення віку дитини, яка залишилася без піклування батьків і потребує соціального захисту. Комісія створюється при Раді міністрів АРК, обласних, Київською і Севастопольською міських держадміністраціях і здійснює:

- облік дітей, яким встановлюється вік;

- напрям для проведення фізіологічної / психологічної оцінки віку дитини до установ охорони здоров'я, психолого-медико-педагогических консультацій;

- контроль за обстеженням, що проводиться для встановлення віку дитини;

- напрям у разі потреби на додаткове обстеження в умовах стаціонару до установ охорони здоров'я для визначення стану здоров'я з метою уточнення даних, необхідних для встановлення віку.

Детальніше: Вирішено, як встановлювати вік дитини, що залишилася без батьків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини