Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ощадбанк може стати лотерейним монополістом і захисником від лудомании

29 листопада 2013, 09:33
138
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 3697 про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно введення монополії держави на здійснення лотерейної діяльності (автор - нардеп Лев Миримский).

Пропонується шляхом внесення змін до Закон "Про державні лотереї в Україні" ввести абсолютну державну монополію на випуск і проведення лотерей в Україні, встановивши, що єдиним організатором діяльності по випуску і проведенню лотерей є Державний ощадний банк України. Дотримання принципу реальної державної монополії на проведення лотерей дозволить в якнайповнішій мірі відбити потребу в правильному розподілі прибутків лотерейного ринку, вважає автор проекту.

Вказана монополія полягатиме в тому, що в Україні діятиме єдиний організатор держлотерей в особі Ощадбанку, який є держустановою, кимеющим досвід проведення лотерейної діяльності упродовж багатьох років і, у тому числі, має розгалужену мережу поширення лотерей.

Крім того, серед принципів проведення держлотерей планується встановити новий - захист учасників лотереї від ігрової залежності (лудомании). Такий принцип передбачає вжиття заходів по недопущенню появи і профілактики патологічної схильності учасників лотерей до залежності, яка полягає в частих повторних епізодах участі в таких заходах, домінує в житті людини і веде до зниження соціальних, професійних, матеріальних і сімейних цінностей. Яким чином проводитимуться ці заходи, в проекті не вказується.

Законопроектом також передбачається проведення лотерей у електронній формі на інтернет-сайті Ощадбанку.

Пропонується переглянути питання напряму в повному об'ємі коштів, що поступили від лотерейної діяльності, на конкретні соціально-економічні витрати держбюджету. Відрахування від лотерей, згідно з проектом, йтимуть і на заходи по поступовій компенсації громадянам втрат від знецінення грошових заощаджень.

Із Закону про страхування депутат пропонує виключити пункт про страхування риска невиплати гравцям призів у разі неплатоспроможності і банкрутства оператора державних лотерей. Але вказаний новий принцип проведення лотерей - забезпечення виплати виграшу, який передбачає, що організатор лотереї гарантує виплату виграшів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини